• Krúžok tvorivej činnosti

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Krúžok tvorivej činnosti.

            Žiaci 6. A  triedy sa počas tohto školského roka pravidelne stretávali na krúžku „Ručné práce“. Naučili sa háčkovať, pred Vianocami piekli vianočné trubičky a vytvárali rôzne dekoračné predmety, ktoré si môžete prezrieť vo fotogalérii.

          • Zážitková hodina NJ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zážitková hodina NJ.

            Žiaci ôsmeho ročníka si v júni vyskúšali zážitkové vyučovanie. V rámci témy Essen (jedlo) vlastnoručne upiekli sladké palacinky a lievance. Záležať si dali aj na servírovaní. Novú slovnú zásobu si upevnili pri vytváraní plagátu s receptom na palacinky. Hodina sa deťom páčila a už teraz rozmýšľajú nad receptom, ktorý vyskúšajú nabudúce. Guten Appetit!

          • Herný klub pri ZŠ s MŠ Oščadnica

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Herný klub pri ZŠ s MŠ Oščadnica .

            Herný klub pri ZŠ s MŠ Oščadnica má za sebou prvý rok činnosti a našiel si svojich stabilných priaznivcov J. Deti sa naučili hrať viacero strategických hier – od tých jednoduchších až po stredne náročné – Karak, Maškarný bál, Medzi dvomi zámkami, Luxor, The Boldest, Arnak, Pulsar 2849. V závere školského roka sme usporiadali herný turnaj. Víťazmi sa stali Bronka Poláčková a Maxim Karaščák. Herný klub plánuje vo svojej činnosti pokračovať aj v nasledujúcom školskom roku. Budeme sa tešiť na všetkých milovníkov spoločenských hier!

          • Slávnostné ukončenie školského roka

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2021/2022 bude v ZŠ s MŠ Oščadnica 1374 vo štvrtok 30.júna 2022 o 10.00 hod. Svätá omša na záver šk.roka bude v miestnom kostole o 8.00 hod.

          • Prevádzka materských škôl v Oščadnici

          • V čase letných prázdnin budú v prevádzke  od 1.júla do 15. júla 2022 Materská škola, Oščadnica Píla 22 a Materská škola, Oščadnica - Ústredie 1579. 

            Materská škola Oščadnica - Rovne  bude z dôvodu rekonštrukcie vnútorných priestorov zatvorená.

             

          • Výlet v Rodinka Resort Oščadnica

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výlet v Rodinka Resort Oščadnica.

            V stredu 22. 6. 2022 si piataci a šiestaci užili svoj výletný deň. Naším cieľom bol športový areál Rodinka Resort v Oščadnici. Deti si naplno vychutnali multifunkčné ihrisko, obrie šachy, kryté ohnisko, detské ihrisko a najmä adventure golf. Hoci väčšina z nich patrí medzi golfových začiatočníkov, od inštruktorov si vyslúžili veľkú pochvalu. Padol dokonca návrh na založenie záujmového krúžku adventure golfu pre našich žiakov. Ak sa zámer podarí zrealizovať, budeme Vás v septembri včas informovať. Majiteľom areálu Rodinka Resort ďakujeme za vynikajúcu starostlivosť a tešíme sa na ďalšiu návštevu.

          • Spolu múdrejší 3

          • V januári 2022 sa naša škola úspešne zapojila do výzvy Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR na predkladanie žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov na program doučovania „Spolu múdrejší 3“ na mesiace január až jún 2022.

            Cieľom programu je podpora kvalitného a dostupného doučovania žiakov, vytváranie podmienok na zlepšovanie ich vedomostí a zručností v hodinách mimo vyučovania.

            Do programu doučovania slovenského jazyka sa mohli zapojiť všetci žiaci, ktorí prejavili záujem o preopakovanie a upevnenie učiva – šlo predovšetkým o žiakov siedmeho a ôsmeho ročníka, ktorých sa dištančné vyučovanie dotklo najviac. Každá skupina žiakov mala doučovanie 1x do týždňa v popoludňajších hodinách.

            Budeme veľmi radi, ak sa nám program doučovania podarí realizovať aj v nasledujúcom školskom roku.

          • Koncert ZUŠ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Koncert ZUŠ .

            V našej základnej škole funguje už niekoľko rokov elokované pracovisko Základnej umeleckej školy M.R.Štefánika v Čadci. Vďaka tomu môžu naši žiaci rozvíjať svoj talent v hudobnom alebo vo výtvarnom odbore priamo v škole. Tentoraz si pod vedením svojich vyučujúcich pripravili koncert pre žiakov 1. - 5. ročníka na ktorom ukázali, čo všetko sa už naučili.

          • EXKURZIA OSWIECIM-BREZINKA

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album EXKURZIA OSWIECIM-BREZINKA .

            O exkurziu do koncentračného tábora Oswiecim - Brezinka majú naši žiaci vždy veľký záujem. Pre pandémiu a veľký záujem návštevníkov z celého sveta sa nám podarilo objednať si prehliadku až tento rok - 21.6.2022. Naša cesta začala skoro ráno o 6:00 hod., prehliadka tesne pred 9:00 hod.
            Prehliadka oboch častí vyhladzovacieho tábora trvala takmer 3 hodiny a chlad spolu so silným vetrom poriadne potrápili najmä tých, ktorí podcenili teplé oblečenie. Silné dojmy v nás vyvolali plynové komory, baraky, osobné predmety, vlasy, kufre, topánky... So slúchadlami na ušiach sme sa presúvali z baraku do baraku a často sme ani nechceli veriť našim sprievodkyniam, že to, čo hovoria, sa naozaj stalo. Oswiecim sme opúšťali plní nových dojmov, pocitov, ale hlavne s presvedčením, že nechceme dopustiť, aby sa podobné zverstvá ešte niekedy zopakovali.

          • Sadíme budúcnosť – aktuálne informácie

          • Vo februári 2022 sa naša škola zapojila do projektu Sadíme budúcnosť. Iniciatíva sa zameriava na výsadby v kultúrnej krajine, podporuje výsadby drevín, ktoré najviac vyhovujú konkrétnej lokalite a požadovaným funkciám, ktoré majú stromy plniť. Výsadbu zároveň chápe ako komunitný projekt, ktorý spája ľudí a organizácie. Naša škola v spolupráci so záhradníctvom a ochotnými rodičmi pripravila projekt ovocného sadu – v priestore za školskou jedálňou. V konkurencii 80 žiadostí sme skončili na 13. mieste. V prvom kole bolo podporených 8 projektov, pričom projekt našej školy sa dostal do zásobníka kvalitných žiadostí. Vďaka spätnej väzbe sme našu predstavu ešte vylepšili a o podporu sa uchádzame opäť – v jesennom kole. Výsledky budú známe začiatkom júla. Držte nám palce.

            Poznámka: projekt Sadíme budúcnosť (Ovocný sad v ZŠ s MŠ Oščadnica) je samostatným projektom, ktorý sa uchádza o podporu nezávisle od projektu plánovaného oddychového areálu.

          • Máme radi komiks!

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Máme radi komiks!.

            Komiksy sú osobitným druhom literatúry, ktorý obľubujú nielen deti, ale aj dospelí. Spojenie obrázka s textom ponúka nevšedné dobrodružstvo a nadchne aj menej dychtivých čitateľov. Naši piataci si na zážitkovej hodine literatúry zvedavo prezreli rôzne druhy komiksov – od tých klasických (Walt Disney – Držgroš McDuck, Jaroslav Foglar – Rýchle šípy) cez príbehy inšpirované Sherlockom Holmesom (Štvorka z Baker Street) až po tie s vážnymi témami (Denník Anny Frankovej, Art Spiegelmann – Maus) či sci-fi (Frank Herbert – Duna). Spolu sme zistili, že komiksy rozhodne nie sú určené len pre najmenšie deti. Naopak, tie moderné spracúvajú najrôznejšie témy zo všetkých oblastí ľudského života.

          • Literárne Košice

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Literárne Košice .

            Literárne Košice – čestné uznanie získal Boris Bednár

            Do 27. ročníka celoslovenskej súťaže Literárne Košice sa mohli zapojiť žiaci 5. – 9. ročníka základných škôl a študenti 1. – 4. ročníka osemročných gymnázií. Celkovo 458 zaslaných prác hodnotila odborná porota v zložení:

            • Markéta Andričíková a Marián Andričík z Katedry slovakistiky, slovanských filológií a komunikácie Filozofickej fakulty UPJŠ v Košiciach,
            • Ján Gavura a Peter Karpinský z Inštitútu slovakistiky a mediálnych štúdií Filozofickej fakulty Prešovskej univerzity v Prešove.

            V kategórii prózy (téma Môj sused mimozemšťan) súťažilo spolu 94 prác, pričom porota ocenila 10 textov. Veľmi nás teší, že čestné uznanie získal aj náš žiak – Boris Bednár (5. A).

            Boriskovi k ďalšiemu peknému úspechu gratulujeme!

            Elektronický zborník víťazných prác si môžete prečítať tu: https://www.kosicekmk.sk/images/2018/vydavame/Zbornik_LK_2022.pdf

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje