• Zbierka šatstva

          • Milí rodičia a žiaci!

            Naša škola sa rozhodla zapojiť do celoslovenskej charitatívnej zbierky šatstva, ktorú organizuje občianske združenie Posuň To.  Oblečenie sa triedi a je určené najmä na pomoc ľuďom v núdzi, prípadne sa ďalej recykluje. Bližšie informácie nájdete na stránke https://www.posunto.sk/

            Ak sa rozhodnete podporiť tento projekt, čisté oblečenie môžete nosiť do školy v termíne

            od 3. 4. do 26. 4. 2024. Odovzdajte ho dozorkonajúcemu pedagógovi na dolnej chodbe, prípadne ho odložte pod schodište vedľa dievčenských toaliet.

                         

          • Oznam

          • VEĽKONOČNÉ PRÁZDNINY A PRERUŠENIE PREVÁDZKY MŠ

            Vážení rodičia!

            So súhlasom zriaďovateľa obce Oščadnica, vedenie ZŠsMŠ Oščadnica 1374 oznamuje rodičom, že prevádzky MŠ Ústredie, MŠ Rovne a MŠ Píla budú počas Veľkonočných prázdnin od 28.03. 2024 (štvrtok) do 01.04.2024 (pondelok) prerušené. Prevádzky budú obnovené od 02.04.2024 (utorok). Zároveň oznamujeme všetkým stravníkom, že prevádzka školskej jedálne bude od 28.03.2024 do 01.04.2024 zatvorená. Prevádzka školskej jedálne sa opätovne otvorí 02.04. 2024(utorok).

            VEĽKONOČNÉ PRÁZDNINY ZŠ

            Oznamujeme žiakom a rodičom, že veľkonočné prázdniny v školskom roku 2023/2024 sa uskutočnia v termíne od 28. marca (štvrtok) do 2. apríla 2024 (utorok). Vyučovanie po prázdninách pokračuje v stredu 3. apríla 2024.

            Riaditeľské voľno

            Riaditeľ ZŠ s MŠ Oščadnica oznamuje, že dňa 05. 4. 2024 (piatok) udeľuje v zmysle §150 ods.5 zákona č.245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a so súhlasom zriaďovateľa  deťom MŠ a žiakom  riaditeľské voľno z organizačných dôvodov (Deň učiteľov).

            Mgr. František Klieštik, riaditeľ školy

          • Exkurzia - SOŠ stavebná a drevárska

          • Dňa 18.3.2024 sa žiaci 6.ročníka zúčastnili exkurzie v SOŠ stavebnej a drevárskej v Krásne nad Kysucou. Škola pripravuje odborníkov v drevárskych a stavebných profesiách, ktoré majú v regióne Kysuce nielen tradíciu, ale aj perspektívu. Študentom dáva do rúk remeslo.

            Žiaci si tam vyskúšali prácu s drevom, výrobu varešiek.

          • Ponožková výzva

          •                  Ponožková výzva

             

            Aj naša škola sa dňa 21. marca 2024 zapojila do Ponožkovej výzvy 2024.

            Rozdielne ponožky symbolizujú Svetový deň Downovho Syndrómu, pretože ľudia s Downovým Syndrómom majú o jeden 21. chromozóm  naviac. Ponožková výzva sa každoročne koná 21. marca a spája sa so Svetovým dňom Downovho syndrómu. Tento deň sa na znak oslavy ľudskej jedinečnosti nosia dve rozdielne ponožky. Cieľom výzvy je šíriť povedomie o ľuďoch s Downovým syndrómom. Ich prijatie spoločnosťou, šanca na bežné vzdelávanie či príležitosť na prácu ešte stále nie je samozrejmosťou. Práve vďaka informovanosti a pozitívnemu príkladu z osobnej skúsenosti môže každý z nás búrať predsudky a pomôcť im, aby sa stali rovnocennými členmi spoločnosti a mohli realizovať svoje sny – žiť plnohodnotný život.

          • Zdravé zúbky

          • Prednáška- Zdravé zúbky

            • Správna starostlivosť o chrup, je dôležitá už od útleho veku. Všetci naši prváci sa 18.03.2024 zúčastnili interaktívnej prednášky „Zdravé zúbky“, na ktorej si hravou a zábavnou formou nacvičovali správny spôsob čistenia zúbkov.
          • Vírusová hepatitída (žltačka) typu A

          • Hepatitída typu A – označovaná aj ako „choroba špinavých rúk“, je prenosné ochorenie, ktorého pôvodcom je vírus hepatitídy A. Zdrojom nákazy je infikovaný človek v infekčnom štádiu ochorenia, kontaminovaná voda a potraviny. Najčastejšie sa prenáša priamym kontaktom – špinavými rukami, pri nedodržaní zásad osobnej hygieny (nedostatočné umývanie rúk po toalete, pred jedlom), tesným kontaktom (hlavne v rodinách, detských kolektívoch) alebo nepriamo – prostredníctvom kontaminovanej vody či potravín. Vírus je značne odolný voči vplyvom vonkajšieho prostredia.

            Ochorenie u človeka spôsobuje vírusový zápal pečene. Zo začiatku príznaky pripomínajú chrípku a gastrointestinálne ťažkosti, spojené s bolesťou brucha, kĺbov, nechutenstvom, nevoľnosťou, únavou, zvýšenou teplotou, neskôr býva prítomný aj tmavý moč, prípadne svetlá stolica alebo hnačka. Objaviť sa môže aj žlté sfarbenie očí a kože. Prvé príznaky sa môžu objaviť až mesiac po tom, čo sa človek infikoval vírusom hepatitídy A. Inkubačná doba (čas od vniknutia vírusu do organizmu, až po objavenie sa prvých príznakov) je v tomto prípade v rozmedzí 15 – 50 dní. Priebeh je väčšinou mierny, u detí môže v niektorých prípadoch infekcia prebiehať bez viditeľných príznakov. Závažnosť ochorenia stúpa s vekom. Napriek tomu, nie je prechod do chronického štádia.

            Ako sa chrániť pred žltačkou typu A?

            Preventívne opatrenia v súvislosti s hepatitídou A pozostávajú v dodržiavaní hygienických opatrení. Významnú úlohu zohráva hygiena rúk, dôsledne si umývajte ruky po použití toalety, pred jedlom, po príchode domov a pod. Dbať na čistotu svojich rúk je veľmi dôležité, pretože prenos infekcie je možný už aj v období pred príznakmi ochorenia. Rovnako sa odporúča zamerať sa na predmety, s ktorými prichádzate priamo do kontaktu (kľučky, vodovodné batérie, splachovacie zariadenia WC) a pravidelne ich dezinfikovať. Ďalej sa uplatňujú faktory, ktoré pôsobia preventívne, a to vysoký hygienický štandard bývania, hromadné zásobovanie obyvateľstva nezávadnou pitnou vodou z kontrolovaných vodovodov, zabezpečenie kanalizácie.

            Na prevenciu hepatitídy A je k dispozícii aj bezpečná a účinná vakcína, očkovanie je účinným prostriedkom pred ochorením. Očkovanie proti vírusovej hepatitíde A sa odporúča osobám, ktoré pracujú v potravinárstve, osobám pred plánovanou cestou do krajín s nízkou hygienickou úrovňou a vysokou cirkuláciou vírusu v populácii, deťom vo veku dvoch rokov žijúcich v miestach s nízkym sociálno-hygienickým štandardom a pod. Po podaní očkovacej látky do tela nastupuje ochrana za 2-3 týždne. (O schéme očkovania sa poraďte so svojim ošetrujúcim lekárom).

            V prípade akýchkoľvek otázok, alebo ďalších informácii kontaktujte oddelenie epidemiológie na Regionálnom úrade verejného zdravotníctva so sídlom v Čadci na tel. č.:

            • 041/4302660,
            • 041/4302661,
            • 041/4302662.

            (Zdroj: www.uvzsr.sk, www.who.int, Strehárová A a kol.: Aktuálne kapitoly z infektológie, ISBN 978-80-8082-108-1)

            Pripravilo: Oddelenie podpory zdravia a výchovy k zdraviu

            Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Čadci

          • Na čo nám je mozog?


          •                              Prednáška – Na čo nám je mozog?

             

            V pondelok 18.03.2024 sa žiaci štvrtého ročníka zúčastnili prednášky RÚVZ „Na čo je nám mozog?“ Dozvedeli sa, z akých častí sa skladá mozog, ako funguje, čo je prospešné pre jeho správnu činnosť. Rôznymi aktivitami si otestovali svoju krátkodobú pamäť, postreh či pozornosť.

          • Zdravá výživa

          •                                                    Zdravá výživa

            Dňa 18.3.2024 sa na našej škole realizovala prednáška na tému- Zdravá výživa. RÚVZ v Čadci si pripravil pre našich žiakov piateho ročníka zaujímavú prednášku.

            Zdravá výživa a vnútorná harmónia rozhodujúcim spôsobom ovplyvňujú naše zdravie. Každý z nás, tu prítomných, pri svojom narodení dostal do vienka svoje múdre telo, ktoré aj bez rozmýšľania alebo vysvetľovania vie, čo má robiť. Vie kedy chce jesť, piť, oddychovať, spať, plakať, smiať sa. Toto má na svedomí žľaza umiestnená za čelovou kosťou nazývaná „ hypotalamus“. Mnohí z nás už vedia, že pre život a zdravie potrebuje náš organizmus živiny.

            K nim patria: - bielkoviny – sú to stavebné látky pre kosti a zuby ( obsahuje ich mlieko, mäso), - tuky a cukry – zdroj energie – ale nie v podobe mastných jedál, sladkých nápojov a sladkostí, - vitamíny, ktoré chránia náš organizmus pred chorobami, - vlákniny, ktoré nám z tela odstraňujú škodlivé látky a zvyšky, - minerálne látky, ktoré sa starajú o naše zuby, vlasy, nechty, - stopové prvky, ktoré zabezpečujú správne využitie všetkých živín. Toto všetko naše múdre telo vie a podľa toho má aj požiadavky na našu stravu.

            Stravovanie ide ruka v ruke s oddychom - to sa rovná zdravý spánok, ktorý je lekár mladosti a spokojnosti (minimálne 8 hodinový, žiadne ponocovanie pri PC a televízii ). Pohyb na čerstvom vzduchu denne minimálne hodinu.

            Ak budeme mať svoje múdre telo radi, to sa nám odmení zdravím a silou. Nezabúdajte, že jedlo môže byť liek, ale jedlo býva často aj ako jed, záleží to len od vás, ktorú cestu si zvolíte.

          • Zdravý životný štýl

          • Zdravý životný štýl- prednáška

            Na našom zdraví, nie len tom duševnom, ale aj telesnom nám veľmi záleží a preto sme si dovolili medzi nás pozvať dňa 18.3.2024 odborníkov na slovo vzatých, aby nám predstavili a priblížili oblasť zdravého životného štýlu. Týmito odborníkmi sú pracovníci Úradu Verejného zdravotníctva, oddelenia podpory zdravia a výchovy k zdraviu, ktorí prijali naše pozvanie a oboznámili našich žiakov siedmeho ročníka s problematikou zdravého životného štýlu z odborného hľadiska a do väčšej hĺbky. Táto téma je veľmi často diskutovaná, no nikdy nezaškodí, aby sme si občerstvili naše poznanie o veciach, ktoré ovplyvňujú naše zdravie a ktoré zas môžeme ovplyvniť my. Teóriu niekedy dobre ovládame, avšak horšie sa nám aplikuje v praktickom živote. Často krát na naše telo zabúdame a zdravie berieme ako samozrejmosť. Pri prvých príznakoch akéhokoľvek zdravotného problému podliehame panike a čudujeme sa, prečo nás náš organizmus „zrádza“. Pravda je však taká, že nášmu telu nevenujeme takú pozornosť, akú by si zaslúžilo, ba často mu hádžeme doslova „polená pod nohy“. Takto si sami podkopávame to najcennejšie čo máme- naše zdravie. Naše telo je veľmi dômyselný a takmer dokonalý mechanizmus. Jeho zdroje však nie sú nevyčerpateľné. Preto naň nesmieme zabúdať a zanedbávať ho. Každým dňom nášho života sa mierne opotrebúva a preto mu musíme prinajmenšom dopriať dostatočné množstvo pohybu na čerstvom vzduchu, vyváženú a zdravú stravu, dostatok oddychu a spánku a takisto nesmieme zabúdať ani na udržiavanie psychickej kondície, ktorá má veľký vplyv na celkovú funkčnosť organizmu. Je prinajmenšom vhodné sa nad našim životným štýlom priebežne zamyslieť, zhodnotiť jeho kvalitu a v prípade nepriaznivého stavu, urobiť v čo najkratšom čase nápravu. Telo nám to vráti dvojnásobne.

          • Výtvarná súťaž Komenský a my

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výtvarná súťaž Komenský a my.

            Žiaci 3 - 4. a 6. - 7. roč. sa zapojili do celoslovenskej výtvarnej súťaže, kde tvorili na témy Rajská záhrada a Labyrintom ciest-mytológie. Bolo odoslaných 21 prác. Informácie o súťaži a výsledky súťaže budú zverejnené v júni 2024 na stránke www.kpg.pf.ukf.sk. Všetkým kreatívnym umelcom prajem veľa inšpiratívnych nápadov.

          • SOM RODIČ, PRETO MI ZÁLEŽÍ!

          • Vážení rodičia, Kysucká knižnica v Čadci pozýva dňa 20. marca 2024 (streda) o 16.00 hod. na besedu "Som rodič, preto mi záleží!" Hlavnou témou bude bezpečnosť na internete, rodičovská kontrola, hranice a možnosti. Ako ich nastaviť, čomu sa  vyvarovať pri prezeraní stránok, aké sú aktuálne formy kyberšikany medzi rovesníkmi a čo všetko vôbec ohrozuje naše deti (a teda i nás) na internete? Vstup voľný.

          • TESTOVANIE T9-2024

          • Riaditeľ Základnej školy s materskou školou 1374, oznamuje žiakom a pedagógom, že dňa 20.03.2024 z dôvodu TESTOVANIE T9 – 2024 riaditeľ školy udeľuje žiakom 7. – 8. ročníka RIADITEĽSKÉ VOĽNO.

            1. – 6. ročník:  bez zmeny.

            ŠKD – bude v prevádzke.

            Riaditeľ školy Mgr. F. Klieštik

          • Testovania 9 (T9 2024)

          • Termín testovania

            • riadny termín: 20. marec 2024 (streda)
            • náhradný termín: 4. a 5. apríl 2024 (štvrtok, piatok) v školách, ktoré určí príslušný regionálny úrad  školskej správy (RÚŠS) v spolupráci s NIVaM, pre žiakov, ktorí sa z objektívnych dôvodov nemohli zúčastniť riadneho termínu.

            Testovanie je určené: žiakom 9. ročníka ZŠ, 4. ročníka gymnázií s osemročným vzdelávacím programom a 1.ročníka stredných škôl s päťročným vzdelávacím programom v SR vrátane žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami.

            Ciele testovania:

            • získať objektívne informácie o výkone žiakov pri výstupe z nižšieho stredného   vzdelávania,
            • porovnať výkony jednotlivých žiakov a škôl, - poskytnúť školám a širokej odbornej verejnosti spätnú väzbu a komplexnejší obraz o testovaných predmetoch, ktorý môže pomôcť pri skvalitňovaní vyučovania.

            Rozsah testovaného učiva:

            testuje sa učivo, ktoré obsahovou stránkou a úrovňou náročnosti zodpovedá platnej pedagogickej dokumentácii pre žiakov ZŠ, ktorou je Štátny vzdelávací program pre žiakov 2. stupňa ZŠ ( nižšie stredné vzdelávanie ).

            Testované predmety:

            matematika: 30 úloh - 15 úloh s udaním výsledku, 15 úloh na výber odpovede

            slovenský jazyk a literatúra: 30 úloh – 20 úloh na výber odpovede, 10 úloh s udaním odpovede

            Priebeh testovania:

            • žiaci budú dostatočne vopred v škole oboznámení s priebehom testovania, svojimi povinnosťami v deň testovania, so spôsobom vypisovania odpoveďových hárkov,
            • žiaci musia byť v škole najmenej 30 minút pred začiatkom testovania, t. j. najneskôr 7:45,
            • každý žiak musí byť v pridelenej triede, na určenom mieste, - maximálny počet žiakov v triede – 15, v našej škole budú dve triedy. Každý žiak sedí samostatne, musí pracovať samostatne, nesmie odpisovať, podvádzať,
            • má povolené používať iba modré guľôčkové pero, kalkulačku, rysovacie pomôcky,
            • nesmie používať mobilný telefón, výpisky, tabuľky, študijné materiály, učebnice a pod.
            • v každej triede bude počas testovania prítomný jeden učiteľ našej školy – administrátor testovania a jeden externý dozor – zástupca štátnej školskej inšpekcie alebo odboru školstva okresného úradu alebo učiteľ inej ZŠ.

            Harmonogram testovania:

            8:00 - 8:10 – úvodné pokyny k testu z Matematiky, rozdanie OH

            8:10 - 8:20 – rozdanie testov, oboznámenie sa s testom

            8:20 - 9:50 – písanie testu z Matematiky (90 minút)

            9:50 - 9:55 – zozbieranie testov, OH, pomocných papierov

            9:55 - 10:20 – prestávka (25 minút )

            10:20 - 10:25 – úvodné pokyny k testu zo Slovenského jazyka a literatúry, rozdanie OH

            10:25 - 10:35 – rozdanie testov, oboznámenie sa s testom

            10:35 – 11:45 – písanie testu zo SJL (70 minút)

            11:45 - 11:50 – zozbieranie testov, OH

            11:50 - ukončenie testovania i vyučovania žiakov.

            Termín zaslania výsledkov: - v elektronickej podobe budú výsledky školám zaslané 19. apríla 2024, - výsledkové listy žiakov budú školám zaslané 10. mája 2024. Ďalšie Informácie o testovaní:
            www2.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-9

             

            Špecifikácia testu z matematiky -  Špecifikácia testu z matematiky (nucem.sk)

            Špecifikácia testu zo slovenského jazyka a literatúry - Špecifikácia testu zo slovenského jazyka a slovenskej literatúry (nucem.sk)

          • Zápis do 1. ročníka ZŠ pre školský rok 2024/2025

          • Zákonní zástupcovia si na zápis prinesú rodný list dieťaťa, občianske preukazy rodičov na overenie údajov, vyplnenú prihlášku, v prípade špeciálnych potrieb dieťaťa správu z odborného vyšetrenia.

             1. Zápis prostredníctvom elektronického podania – zákonný zástupca zadá osobné údaje do elektronickej schránky ZŠ s MŠ Oščadnica klikni elektronická prihláška alebo prostredníctvom elektronického dokumentu, ktorý je autorizovaný kvalifikovaným elektronickým podpisom. /www.slovensko.sk/

            V zmysle školského zákona sa vyžaduje na prihláške podpis oboch zákonných zástupcov.

            V prípade že:

               a) zákonný zástupca nie je v kontakte s druhým zákonným zástupcom dieťaťa, vypíše čestné vyhláseniePriloha_č.1.docx

                 b)  zákonní zástupcovia sa dohodli, že všetky písomnosti týkajúce sa prijímania dieťaťa na základné vzdelávanie bude podpisovať  len jeden, vypíšu písomné vyhlásenie: Priloha_č.2.docx

                 c)  neoddeliteľnou súčasťou elektronickej prihlášky, ktorá je na webovom sídle našej stránky je aj tlačivo s podpismi oboch zákonných zástupcov: Priloha_č.3.docx

             

            O prijatí dieťaťa na základné vzdelávanie v školskom roku 2024/25 rozhodne riaditeľ školy do 15. júna 2024  podľa kritérií prijatia zverejnených na webovom sídle školy.

            V prípade, že dieťa bude pokračovať v šk. roku 2024/2025 v predprimárnom vzdelávaní v materskej škole, vydáva o tom rozhodnutie riaditeľ ZŠ, MŠ, ktorú dieťa v súčasnosti navštevuje (tzv. odklad povinnej školskej dochádzky).

             

              1. vyplniť elektronickú prihlášku 

            link: https://zsmsoscadnica.edupage.org/register/ na stránke školy

            od 13. marca 2024 do 8. apríla 2024,

            Zápis sa uskutoční formou osobného stretnutia v ZŠsMŠ Oščadnica za účasti dieťaťa 11. apríla 2024.

            Zapisujú sa deti, ktoré do 31. augusta 2024 dovŕšia 6 rokov.

            Na zápis do 1. ročníka musia znovu prísť aj tie deti, ktoré mali v minulom školskom roku odklad povinnej školskej dochádzky.

            Výnimočné prijatie dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky.

            Na základné vzdelávanie možno výnimočne prijať dieťa, ktoré k 31. augustu 2024 (vrátane) nedovŕši šiesty rok veku, ak zákonný zástupca pri zápise predloží riaditeľovi školy súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia poradenstva a prevencie a súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast. Zákonný zástupca môže požiadať o prijatie dieťaťa na vzdelávanie v základnej škole aj v prípade, ak dieťa nedovŕši k 31. augustu 2024 (vrátane) šesť rokov veku a v školskom roku 2023/2024 neplnilo povinné predprimárne vzdelávanie.

            Pokračovanie v predprimárnom vzdelávaní

            (tzv. ODKLAD POVINNEJ ŠKOLSKEJ DOCHÁDZKY)

            Posúdenie školskej spôsobilosti v zariadeniach poradenstva a prevencie pred zápisom u detí, ktoré k 31. augustu 2024 (vrátane) dovŕšia najmenej šesť rokov veku nie je povinné.

            V prípade, že dieťa nespĺňa kritéria školskej zrelosti, tak školský zákon umožňuje požiadať materskú školu o pokračovanie plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole.

            K tejto žiadosti zákonný zástupca musí doložiť materskej škole aj:

              • písomný súhlas príslušného zariadenia poradenstva a prevencie
              • písomný súhlas všeobecného lekára pre deti a dorast
              • informovaný súhlas zákonného zástupcu alebo zástupcu zariadenia.

            (Aj takéto dieťa musíte zapísať do školy.)

             

            V prípade iných otázok sa informujte mailom na: zsmsoscadnica.nk1374@gmail.com

            alebo telefónnom čísle: 0911 822 443

          • Korčuliarsky


          • Aj tento rok sa žiaci našej školy zúčastnili kurzu korčuľovania. Tento rok to boli žiaci 4. A a 5. A triedy. Všetkým to  išlo výborne a zaslúžia si pochvalu. :)

          • Dejepisná olympiáda

          • Tento školský rok sa do dejepisnej olympiády zapojilo spolu 15 žiakov 6. - 9. ročníka. Štyria žiaci, ktorí boli úspešnými riešiteľmi školského kola, reprezentovali našu školu 5. februára 2024 na okresnom kole. Medzi množstvom súťažiacich sa nestratili a traja z nich sa vo svojej kategórii stali úspešnými riešiteľmi a dosiahli i pekné umiestnenie.

            kategória F:

            1. miesto - Hugo Kučák, 6.A

            kategória E:

            3. miesto - Kristína Wimmerová, 7.A

            4. miesto - Soňa Potočárová, 7.A

             

            Blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

             

          • Vyhodnotenie výtvarnej súťaže "Ilustrujem svoju obľúbenú knižku"

          • Naši malí i veľkí výtvarníci sa opäť zapojili do výtvarnej súťaže s dlhoročnou tradíciou venovanej pamiatke akademického maliara Miroslava Cipára "Ilustrujem svoju obľúbenú knižku". V piatok 1. marca 2024 sa uskutočnilo v Kysuckej knižnici v Čadci slávnostné vyhodnotenie. Tento šk. rok boli ocenené práce nasledujúcich žiakov:

            • Bibiana Kocúrková, 3. A
            • Jakub Vojtuš, 5. A
            • Matúš Kubjatko, 5. A
            • Sofia Oravcová, 5. A
            • Klára Targošová, 5. A
            • Michaela Kučáková,  6. A
            • Miriam Šulganová, 9.A
          • Workshop GAMING ZÓNA a návšteva Kysuckého múzea v Čadci

          • Žiaci 6. a 9. ročníka navštívili v piatok 8.3.2024 Kysuckú knižnicu. V rámci týždňa slovenských knižníc sa mohli zdarma zaregistrovať do knižnice a využiť hneď jej služby. Po návšteve knižnice sa zúčastnili na workshope GAMING ZÓNA. Odborný lektor, Daniel Bunda, diskutoval so žiakmi o hraní hier a ich nástrahách pre dnešného mladého človeka. Následne si prezreli výstavu výtvarných prác na tému "Ilustrujem svoju obľúbenú knižku", do ktorej sa zapojili i naši žiaci. Ďalšia výstava s názvom "Múr. Hranica naprieč Nemeckom",  priniesla obrazový materiál o dramatických udalostiach  novodobých dejín Európy. Žiaci 9. ročníka pokračovali po stopách našich dejín a navštívili i Obchodnú akadémiu Dušana Metoda Janotu, kde si v podaní šikovných študentov vypočuli a prezreli komentovanú výstavu "HEYDRICHIÁDA". 

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje