• Recyklohry

          • Pred časom sa naša škola zapojila do celoslovenskej súťaže v zbere starých mobilov. Umiestniť sa podarilo aj našim žiakom Jánovi Zborovančíkovi zo 6.A, Teodorovi Bušovskému z 2.A,, Eme Fuňákovej a Richardovi Pavlikovskému z 1.A. 
            Srdečne gratulujeme.

          • Deň zeme

          • 22.apríl je od roku 1970 Svetovým dňom Zeme. Pri tejto príležitosti sa aj naša škola 29. 4. 2024 zapojila do čistenia našej obce. Ďakujeme všetkým žiakom a učiteľom, ktorí sa akcie zúčastnili.  

          • Deň Zeme

          • Deň Zeme je deň venovaný Zemi, ktorý sa každoročne koná 22. apríla. Aj v našej Základnej škole máme radi našu planétu Zem, prostredie v ktorom žijeme a preto nám zaleží na čistote a poriadku nášho okolia. Deti prostredníctvom rôznych aktivít spoznávali našu Zem, overili si svoje schopnosti pri triedení odpadu a spoločnými silami vytvorili plagáty našej Zeme. Deti sa dozvedeli, prečo je dôležité chrániť prírodu a starať sa o ňu. Je dôležité, aby si deti už od malička uvedomovali, že na ochranu Zeme by sme nemali zabúdať po celý rok. 

          • O princovi Počúvadielkovi

          • 22. apríl 2024 – Deň Zeme – Kysucké kultúrne stredisko v Čadci a 56. Palárikova Raková – Divadlo Hotel Mária s predstavením O princovi Počúvadielkovi, príšerky z jazera. Inšpiratívne interaktívne predstavenie pre deti s ekologickými motívmi je príbehom sladkovodnej medúzy a celého kráľovstva.

          • Návšteva knižnice

          • Dňa 26. apríla navštívili žiaci 5. ročníka Kysuckú knižnicu v Čadci. Počas tejto návštevy absolvovali zaujímavú besedu o rozprávke a tiež prehliadku knižnice, čo bolo pre nich nielen vzdelávajúce, ale aj zábavné. Naši žiaci mali možnosť dozvedieť sa viac o význame rozprávok a čítania. Zároveň spoznali vnútorné fungovanie knižnice. Verím, že táto skúsenosť povzbudí našich žiakov k ďalšiemu objavovaniu sveta literatúry.

          • Skvelko - pomôcky na nový školský rok 2024/2025

          • Vážení rodičia!

            V spolupráci s firmou Daffer sme pre Vás pripravili balíček školských potrieb pre Vaše dieťa na budúci školský rok 2024/2025 s možnosťou nákupu cez internet.

            Ako nakúpiť potrebné školské pomôcky z pohodlia domova?

            1. V internetovom obchode www.skvelko.sk zo zoznamu jednoducho vyberiete odporúčanú sadu pre daný ročník. Automaticky sa Vám zobrazí odporúčaná sada.
            2. V odporúčanej sade môžete robiť zmeny, a to pridať pomôcky alebo odobrať, ak Vám zvýšili z minulého školského roka.
            3. K objednávke si môžete pridať aj mnoho doplnkových školských potrieb a nakúpiť všetko, čo potrebujete, na jednom mieste.
            4. Sadu si môžete nechať doručiť priamo do školy (zdarma ak objednáte do 30. 7. 2024) alebo domov kuriérom kedykoľvek (za poplatok).
          • ZÁPIS DETÍ DO MŠ NA ŠKOLSKÝ ROK 2024/2025

          • ZÁPIS DETÍ DO MATERSKEJ ŠKOLY, NA ŠKOLSKÝ ROK 2024/2025

             

            Zápis detí do Materskej školy Oščadnica - Ústredie, Oščadnica - Rovne  a do Materskej školy Oščadnica – Píla sa bude konať od 2. mája do 15. mája 2024 v  materských školách.

            Podrobnosti o spôsobe zabezpečenia prijímania detí do materskej školy:

            Dieťa sa na predprimárne vzdelávanie sa prijíma na základe:

            • žiadosti zákonných zástupcov, ktorú podávajú riaditeľovi materskej školy spolu s potvrdením o zdravotnej spôsobilosti od všeobecného lekára pre deti a dorast; potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa obsahuje aj údaj o povinnom očkovaní dieťaťa;
            • ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami alebo dieťa s nadaním, k žiadosti o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie sa prikladá aj vyjadrenie príslušného zariadenia poradenstva a prevencie a odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast;
            • deti na základe rozhodnutia súdu, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné;
            • zákonný zástupca poskytne pri zápise do materskej školy k nahliadnutiu občiansky preukaz a rodný list dieťaťa.

            Podávanie žiadostí o prijatie dieťaťa sa organizuje osobne, zákonný zástupca prinesie žiadosť do Materskej školy Oščadnica – Ústredie 1579 a do Materskej školy Oščadnica – Píla 22

            Podmienky prijímania detí do MŠ

            Prednostne sa prijímajú deti do MŠ:

            1. pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávanie povinné,
            2. s pokračovaním plnenia povinného predprimárneho vzdelávania,
            3. ktoré majú právo na prijatie na predprimárne vzdelávanie, t.j. deti, ktoré dovŕšia 4 roky do 31.08.2024,
            4. ostatné deti v závislosti od veku (3 roky) ak to umožnia kapacity materskej školy,
            5. deti vo veku dvoch rokov v MŠ Oščadnica-Píla sa budú prijímať len v prípade voľnej kapacity.

             

            O prijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie rozhodne riaditeľ školy do 30. júna 2024.

             

            Mgr. František Klieštik, riaditeľ MŠsZŠ

             

            Ziadost_o_prijatie_dietata_do_materskej_skoly_2024_2025.docx

            Pisomne_vyhlasenie_splnomocnenie_jedneho_rodica_ZSsMS_Oscadnica_Ustredie_1579.docx

            Pisomne_vyhlasenie_splnomocnenie_jedneho_rodica_ZSsMS_Oscadnica_Rovne_1492.docx

            Pisomne_vyhlasenie_splnomocnenie_jedneho_rodica_ZSsMS_Oscadnica_Pila_22.docx

            Pisomne_vyhlasenie_pre_nemoznost_zadovazit_podpis_druheho_zastupcu.docx

          • Oznam – Deň zeme

          • Pozývame všetkých žiakov a dobrovoľníkov na Deň zeme – v pondelok 29.4.2024.

            Žiaci 1. stupňa prídu do školy na 7:30, prvú hodinu budú s triednymi učiteľmi a potom pôjdu do terénu.

            Žiaci 2. stupňa prídu pred školu na 8:00.

            Rukavice a vrecia máme prichystané v spolupráci s projektom BARBIE UPRATUJE SLOVENSKO.

          • EASTER EGG HUNT

          • Žiaci tretieho ročníka mali možnosť zažiť hľadanie veľkonočných vajíčok – tradíciu oslavy Veľkej noci vo Veľkej Británii. Vyučovanie prebiehalo vonku, v areáli našej základnej školy. Súťažilo sa v troch tímoch, každý z nich mal svoj košík, do ktorého mali nazbierať čo najviac vajíčok rôznych farieb a veľkostí. Ďakujeme žiakom siedmeho ročníka, ktorí nám pomohli s prípravou „outdoor“ vyučovania.

          • Florbalový turnaj

          • Florbalový turnal sa konal 12. 4 v rámci medzinárodného dňa florbalu a zúčastnili sa ho žiaci ročníkov 5-9. Turnaj sa hral v dvoch kategóriách: kategória A pre ročníky 5-6 a kategória B pre ročníky 7-9. V každej kategórii sa hralo formátom každý s každým. Turnaj bol skvelou príležitosťou pre žiakov, aby si zahrali florbal a zabavili sa so svojimi spolužiakmi. Všetci účastníci si turnaj užili a tešia sa na jeho ďalší ročník. Víťazom srdečne gratulujeme.

          • Návšteva Kysuckej knižnice v Čadci

          • Dňa 09. 04. navštívili žiaci 2. a 3. ročníka Kysuckú knižnicu v Čadci. Lektorky z knižnice pripravili pre deti prednáškové rozprávkové dopoludnie s témami: Rozprávkoví hrdinovia, Nové rozprávkové knihy, Kysuckí autori, Pamätné izby. Nasledovala exkurzia celej knižnice. Na záver bol pre nich nachystaný videoprogram. Žiaci boli zaujatí výkladom ale aj zábavnou prehliadkou knižnice.

          • Nástroje rodičovskej kontroly

          • Dobrý deň,

            Dovoľujem si Vás pozvať na online podujatie Nástroje rodičovskej kontroly. Spoločné hľadanie bezpečnej cesty online priestorom“, ktoré sa bude konať 25.4.2024; 17:30 – 19:00.

            O večernej škole informujeme aj prostredníctvom Facebook podujatia: https://fb.me/e/4dYCA5Au2

            Link na podujatie (Zoom): https://us06web.zoom.us/j/83136917386

            Lektorovať budú Viktória Norisová a Michal Hradický z Rady pre mediálne služby.

            Potrebujeme deťom regulovať obsah? V interaktívnej prednáške lektori ukážu ako efektívne využívať nástroje rodičovskej kontroly pre konkrétne platformy ako napr. Netflix a YouTube. Okrem praktických tipov ponúknu návrhy, ako do celého procesu zapojiť dieťa. Zámerom lektorov je poukázať na hodnoty dôvery a komunikácie, aby rodičia spolu s deťmi vytvorili bezpečnejšie online prostredie v súlade s ich hodnotami.

            MARIÁN HAMADA

            Národné koordinačné stredisko pre riešenie problematiky násilia na deťoch

            Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky

            Špitálska 4,6,8 | 816 43 Bratislava | Slovenská republika

            tel.: +421 2 2045 8103

            E-mail: marian.hamada@employment.gov.sk   

          • DEŇ NARCISOV

          • Naša škola sa rozhodla zapojiť do celoslovenského projektu Deň narcisov, ktorý každoročne organizuje Liga proti rakovine. Tento rok sa zbierka na podporu liečby onkologických pacientov bude konať vo štvrtok 18. 4. aj v našej škole. Zbierku bude možné v tento deň podporiť dobrovoľným príspevkom. Žlté narcisy, symbol zbierky, budú ponúkať žiaci žiackej rady. Podporte spolu s nami správnu vec!

            Život občas „bodne“, obráti sa naruby a to vo veľa prípadoch oznámenia onkologickej diagnózy. Ďakujeme všetkým, ktorí sa na „život z inej strany“ dokážu pozrieť a byť solidárni v podobe pripnutia narcisu a prispenia do zbierky Deň narcisov.

          • Svetový deň vody

          • Svetový deň vody je deň oslavy vody a hlavne príležitosť dozvedieť sa viac o problémoch súvisiacich s vodou.Tento deň si pripomenuli aj žiaci 1. stupňa vrámci tematického vyučovania.

          • Zbierka šatstva

          • Milí rodičia a žiaci!

            Naša škola sa rozhodla zapojiť do celoslovenskej charitatívnej zbierky šatstva, ktorú organizuje občianske združenie Posuň To.  Oblečenie sa triedi a je určené najmä na pomoc ľuďom v núdzi, prípadne sa ďalej recykluje. Bližšie informácie nájdete na stránke https://www.posunto.sk/

            Ak sa rozhodnete podporiť tento projekt, čisté oblečenie môžete nosiť do školy v termíne

            od 3. 4. do 26. 4. 2024. Odovzdajte ho dozorkonajúcemu pedagógovi na dolnej chodbe, prípadne ho odložte pod schodište vedľa dievčenských toaliet.

                         

          • Oznam

          • VEĽKONOČNÉ PRÁZDNINY A PRERUŠENIE PREVÁDZKY MŠ

            Vážení rodičia!

            So súhlasom zriaďovateľa obce Oščadnica, vedenie ZŠsMŠ Oščadnica 1374 oznamuje rodičom, že prevádzky MŠ Ústredie, MŠ Rovne a MŠ Píla budú počas Veľkonočných prázdnin od 28.03. 2024 (štvrtok) do 01.04.2024 (pondelok) prerušené. Prevádzky budú obnovené od 02.04.2024 (utorok). Zároveň oznamujeme všetkým stravníkom, že prevádzka školskej jedálne bude od 28.03.2024 do 01.04.2024 zatvorená. Prevádzka školskej jedálne sa opätovne otvorí 02.04. 2024(utorok).

            VEĽKONOČNÉ PRÁZDNINY ZŠ

            Oznamujeme žiakom a rodičom, že veľkonočné prázdniny v školskom roku 2023/2024 sa uskutočnia v termíne od 28. marca (štvrtok) do 2. apríla 2024 (utorok). Vyučovanie po prázdninách pokračuje v stredu 3. apríla 2024.

            Riaditeľské voľno

            Riaditeľ ZŠ s MŠ Oščadnica oznamuje, že dňa 05. 4. 2024 (piatok) udeľuje v zmysle §150 ods.5 zákona č.245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a so súhlasom zriaďovateľa  deťom MŠ a žiakom  riaditeľské voľno z organizačných dôvodov (Deň učiteľov).

            Mgr. František Klieštik, riaditeľ školy

          • Exkurzia - SOŠ stavebná a drevárska

          • Dňa 18.3.2024 sa žiaci 6.ročníka zúčastnili exkurzie v SOŠ stavebnej a drevárskej v Krásne nad Kysucou. Škola pripravuje odborníkov v drevárskych a stavebných profesiách, ktoré majú v regióne Kysuce nielen tradíciu, ale aj perspektívu. Študentom dáva do rúk remeslo.

            Žiaci si tam vyskúšali prácu s drevom, výrobu varešiek.

          • Ponožková výzva

          •                  Ponožková výzva

             

            Aj naša škola sa dňa 21. marca 2024 zapojila do Ponožkovej výzvy 2024.

            Rozdielne ponožky symbolizujú Svetový deň Downovho Syndrómu, pretože ľudia s Downovým Syndrómom majú o jeden 21. chromozóm  naviac. Ponožková výzva sa každoročne koná 21. marca a spája sa so Svetovým dňom Downovho syndrómu. Tento deň sa na znak oslavy ľudskej jedinečnosti nosia dve rozdielne ponožky. Cieľom výzvy je šíriť povedomie o ľuďoch s Downovým syndrómom. Ich prijatie spoločnosťou, šanca na bežné vzdelávanie či príležitosť na prácu ešte stále nie je samozrejmosťou. Práve vďaka informovanosti a pozitívnemu príkladu z osobnej skúsenosti môže každý z nás búrať predsudky a pomôcť im, aby sa stali rovnocennými členmi spoločnosti a mohli realizovať svoje sny – žiť plnohodnotný život.

          • Zdravé zúbky

          • Prednáška- Zdravé zúbky

            • Správna starostlivosť o chrup, je dôležitá už od útleho veku. Všetci naši prváci sa 18.03.2024 zúčastnili interaktívnej prednášky „Zdravé zúbky“, na ktorej si hravou a zábavnou formou nacvičovali správny spôsob čistenia zúbkov.
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje