• Postavičky z odpadového a zbytkového materiálu

          • Žiaci 2. A v rámci hodín výtvarnej výchovy vyrábali postavičky z odpadového a zbytkového materiálu. Do každého diela vložili kus fantázie a tvorivosti. Rôzne škatuľky, vrchnáčiky či zbytky papierov sa premenili na zaujímavé výtvory.

          • Štvorlístok - nové číslo školského časopisu

          • Časopis plný rozhovorov, ankiet, knižných recenzií a ukážok ocenených literárnych prác pre vás pripravili dievčatá z 9. A. Okrem zaujímavého čítania môžeš s časopisom pátrať po knižnej šifre alebo nám dať spätnú väzbu a vyhrať "známkového" žolíka. Tlačená verzia bude v triedach dostupná po jarných prázdninách.

            Príjemné čítanie!

            Stvorlistok_23-24_1.pdf

             

          • Školský podcast - Denník Anny Frankovej

          • Školský podcast - Denník Anny Frankovej

            Veľmi sa tešíme, že podcast Život s knihou pokračuje aj v novom roku. Najnovší diel o knižke Denník Anny Frankovej si môžete vypočuť prostredníctvom odkazu nižšie. Ilustrácia ku knižnej šifre bude zverejnená v školskom časopise - nájdete ho vo svojich triedach po jarných prázdninách :).

            Prajeme príjemné počúvanie!

            Podcast si vypočuješ TU:

          • Hviezdoslavov Kubín

          • V januári 2024 sa uskutočnilo na našej škole školské kolo 70. ročníka súťaže v prednese HVIEZDOSLAVOV KUBÍN. Víťazmi školského kola sa stali: Nelka Sobolová (3.A), Alica Tomašcová (4. A), Sofia Oravcová (5. A) a Miriam Plevková (6. A).

            Dňa 09. 02. 2024 sa konalo v Kultúrnom dome v Krásne nad Kysucou obvodné kolo. Na treťom mieste sa umiestnila Sofia Oravcová za II. kategóriu v prednese prózy. Druhým miestom bola ocenená Alica Tomašcová za I. kategóriu v prednese poézie, ktorá postupuje do okresného kola. Ďakujeme všetkým žiakom za reprezentáciu našej školy v oblasti literatúry, umenia a prednesu.

             

             

             

          • Prednáška s VEDÁTOROM Samuelom Kováčikom

          • 18. 1. 2024 sme zrealizovali ďalšiu zo série prednášok zameraných na kritické myslenie. Naším hosťom bol VEDÁTOR Samuel Kováčik.

            Samuel je teoretický fyzik, ktorý realizuje vedecký výskum na Slovensku aj v zahraničí.  Je docentom Fakulty matematiky, fyziky a informatiky UK, kde okrem iného pripravuje budúcich učiteľov fyziky. Zároveň je autorom projektu VEDÁTOR a s kolegom pravidelne nahráva VEDÁTORSKÝ PODCAST https://open.spotify.com/show/37cAvENiKlkcXjpvIIOdE0 . Pre širokú verejnosť napísal dve knihy, v ktorých fyziku vysvetľuje tak, aby jej porozumel každý, kto má záujem. Samuel je však v prvom rade príjemný a otvorený človek, ktorý sa snaží búrať mýty o vedcoch zatvorených v laboratóriu bez kontaktu s okolitým svetom. Našim novinárkam z mediálneho krúžku ochotne poskytol rozhovor, ktorý si už čoskoro budete môcť prečítať v školskom časopise.

            Prednášku sme realizovali v rámci programu MYSLI KRITICKY!, ktorý získal podporu Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR. Vďaka spolupráci s Kysuckou galériou sme sa mohli stretnúť v príjemných priestoroch oščadnického kaštieľa.

          • Nové knižky v triednych knižniciach

          • V septembri 2023 sa naša škola zapojila do výzvy Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR - "Čítame pre radosť". Vďaka úspešnému projektu sa triedne knižnice rozrastú o takmer 90 nových kníh v hodnote 1000 EUR. Radosť z čítania si vychutnajú mladší, ale aj starší žiaci, ktorí pri výbere kníh aktívne pomáhali. V triedach sa tak ocitnú práve tie knižky, ktoré deti bavia a zaujímajú - prezrieť si ich môžete v priloženom fotoalbume.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje