• Pozri, kto číta! s Ľubicou Bôtošovou

          •  

            25. 11. 2022 nechala Ľubica Bôtošová našich žiakov nahliadnuť do zákulisia mediálneho sveta. Existuje skutočne len málo profesionálov, s ktorými zažijete toľko zábavy. Deti sa dozvedeli o jej začiatkoch a obľúbených knihách, na vlastnej koži si vyskúšali ako klásť dobré otázky, vytvoriť kvalitný informačný text či viesť interview s hosťom v štúdiu. Okrem spomínaných aktivít sme urobili ďalší dôležitý krok na ceste k školskému podcastu - v spolupráci s Ľubicou sme vybrali budúcich moderátorov. Ďakujeme!

            Projekt školských podcastov realizujeme v spolupráci s Komenského inštitútom, Školiacim mediálnym centrom a Radou rodičov pri ZŠ s MŠ Oščadnica.

          • iBobor

          • Gratulujeme všetkým úspešným riešiteľom matematickej súťaže iBobor!

          • Ekoplagát

          • I v tomto školskom roku sa naši deviataci zapojili do výtvarnej súťaže mesta Trstená - Ekoposter. Prejavili tak svoje ekologické cítenie a vzťah k životnému prostrediu, ktoré by nikomu nemalo byť ľahostajné. 

          • Online podujatie „Videohry – strašiak, alebo užitočný nástroj?“

          • Dovoľujeme si Vás pozvať na online podujatie „Videohry – strašiak, alebo užitočný nástroj?“, ktoré sa bude konať 24.11.2022  17:30 – 19:00.

            Téma: Sú videohry pre naše deti iba rizikom, alebo nájdeme aj ich benefity?

            Lektorom bude Mgr. Michal Božík, psychológ a výskumník z Výskumného ústavu detskej psychológie a patopsychológie.Michal vo svojom príspevku rozoberie riziká spojené s hraním videohier. Pokúsi sa pomenovať najčastejšie mýty spojené s hraním hier. V druhej časti sa pozrie na benefity, ktoré hranie videohier môže prinášať. Na záver načrtne stručné možnosti toho, ako sa postaviť k videohrám z pohľadu rodiča, tak aby zvolené výchovné postupy viac neškodili, ako pomáhali. A čo by to bola prednáška o hrách, ak by sme sa spolu nejakú hru aj nezahrali.

            O večernej škole nájdete informácie aj na Facebooku podujatia:  https://fb.me/e/38iXphycH

            Link na podujatie (Zoom): https://us06web.zoom.us/j/89617910813

             

          • BUBNOVAČKA

          • Aj tento rok sme sa zapojili do celoslovenskej akcie: Bubnovačka - „Aby bolo deti lepšie počuť!", a že Hlas detí je dôležitý! 

            November je mesiacom viacerých významných dátumov v oblasti ochrany práv dieťaťa. 18. november je Európskym dňom ochrany detí pred sexuálnymvykorisťovaním a sexuálnym zneužívaním, 19. november je Svetovým dňomprevencie týrania a zneužívania detí a 20. november je Svetovým dňom detívyhláseným organizáciou UNICEF, počas ktorého si svet pripomína prijatieDohovoru o právach dieťaťa. Práve preto si organizácie pôsobiace na Slovensku voblasti ochrany detí pred násilím zvolili práve november za mesiac, kedyBY MALO BYŤ HLAS DETÍ LEPŠIE POČUŤ!

             

          • ŠKOLA ZÁŽITKOV

          • Tvorivé nadšenie, šikovnosť detí, pedagógov, ochota mamičiek, vôňa vianočných oblátok, medovníkov, mydielok, ozdôbok z včelieho vosku, kolážová práca - Vianočný les,  Vianočné aranžmán, zaujímavé prednášky - Etiketa v triede, asertívna komunikácia, Možnosti investovania peňazí, ukážky z ľudového rezbárstva. To všetko sa udialo 11.11.2022 v našich triedach, kde prebiehalo vyučovanie zážitkovou formou, získavaním informácií, ktoré naši žiaci využijú v skutočnom živote.

          • Pozri, kto číta! s Ľubicou Bôtošovou

          • V rámci programu "Pozri, kto číta!" privítame v našej základnej škole ďalšieho zaujímavého hosťa - Mgr. Ľubicu Bôtošovú, PhD. z Fakulty masmediálnej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave. Doktorka Bôtošová pracuje vo fakultnom Rádiu Aetter a FMK TV, kde sa venuje príprave nových redaktorov a moderátorov. Žiakom šiesteho a ôsmeho ročníka porozpráva o svojom vzťahu ku knihám a zároveň im predstaví svet médií a živého vysielania. Nasledovať bude intenzívny mediálny tréning - samostatný workshop pre žiakov, ktorí sa prihlásili do školského podcastu. Program "Pozri, kto číta!" a projekt školských podcastov realizujeme v spolupráci s Komenského inštitútom, Školiacim mediálnym centrom a Radou rodičov.

          • Riaditeľské voľno 18.11.2022

          • Vážení rodičia,
            oznamujeme Vám, že riaditeľ ZŠsMŠ Oščadnica 1374 poskytuje v súlade so zákonom č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, podľa § 150 odsek 5 dňa 18.11.2022 (piatok) riaditeľské voľno z organizačných a prevádzkových dôvodov (nebude v prevádzke ani MŠ, ŠJ a ŠKD).

            Mgr. František Klieštik

             

          • Jesenný zber papiera

          • Pri jesennom zbere v našej škole sme vyzbierali spolu 2793,5 kg papiera. Najlepších zberačov sme už tradične ocenili sladkou odmenou. Všetkým žiakom, ktorí prispeli, veľmi pekne v mene našich lesov ešte raz ďakujeme!

          • Záložka do knihy spája školy 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Záložka 2022.

            Naša škola sa i tento rok zapojila do projektu Záložka do knihy spája školy. Našou partnerskou školou bola tentoraz základná škola z Nitrianskeho kraja, ZŠ - Alapiskola z obce Jelenec. Spolu sme si vymenili vyše 200 krásnych záložiek a dostali sme i pekný darček - knižku do našej školskej knižnice. Volá sa Kráľovskí agenti a napísala ju Diana Mašlejová. Za bezproblémovú spoluprácu, záložky a pekný darček ďakujeme!

          • ,,OKTÓBROVÉ BEL CANTO“

          • 27. októbra nás žiačka 4.A, Klárka Targošová, úspešne reprezentovala na speváckej súťaži OKTÓBROVÉ BEL CANTO v ZUŠ Jozefa Potočára v Čadci. Umiestnila sa na krásnom 2. mieste. Klárka, gratulujeme!

          • Súťažíme v jazykoch s WocaBee

          • Naša škola sa v druhej polovici októbra zapojila do štvrtého ročníka inovatívnej súťaže pre školy Jazykový WocaBee šampionát. Súťaž prebieha pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a súťaží sa online v aplikácii na učenie slovíčok s názvom WocaBee.

            Žiaci sa v aplikácii učia novú slovnú zásobu vrátane výslovnosti moderným a veľmi efektívnym spôsobom.
            V súťaži sa hodnotí usilovnosť žiakov v učení cudzích jazykov, meraná počtom bodov získaných za precvičovanie slovíčok.
            Čím viac žiaci precvičujú, tým viac bodov (za správne odpovede) získajú a viac sa aj naučia. Každá trieda súťaží ako tím, takže v jazykoch sa zlepšujú skutočne všetci žiaci.

            Žiaci súťažili v okresnom kole šampionátu, v ktorom mohli získať zaujímavé ceny. Všetky informácie o súťaži, ako aj jej priebežné výsledky sú k dispozícii na www.wocabee.app/sutaz

            Tou najdôležitejšou výhrou však bude zlepšenie jazykových vedomostí našich žiakov a ich motivácia k učeniu jazykov, ktoré sú v dnešnej dobe mimoriadne dôležité. Sme veľmi radi, že aj na našej škole učíme cudzie jazyky inovatívnym spôsobom, ktorý prináša žiakom skutočné výsledky! 

          • Školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

          • 13. 10. 2022 sa uskutočnilo školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. Postupová súťaž je určená žiakom 8. a 9. ročníka a pozostáva z dvoch častí:

            • centrálny písomný test pripravila Slovenská komisia OSJL a žiaci ho riešili online,
            • ústnu časť zrealizovala škola v poobedňajších hodinách, pričom žiaci si museli poradiť s transformáciou textu na iný žáner a taktiež pripraviť a predniesť krátky prejav.

            Všetci súťažiaci pracovali veľmi zodpovedne a zaslúžia si veľkú pochvalu. Po sčítaní bodov sa najlepšími riešiteľmi úloh školského kola stali:

            Rebeka Gavláková (8. A) – 1. miesto,

            Alžbeta Gilániová (9. A) – 2. miesto,

            Klára Kozová (9. A) – 3. miesto.

            Rebeka Gavláková bude našu školu reprezentovať v okresnom kole Olympiády zo SJL, ktoré sa uskutoční 10. 11. 2022 v CVČ Čadca.

            Všetkým šikovným žiakom ďakujeme za účasť a Rebeke prajeme, aby sa v okresnom kole umiestnila čo najlepšie.

          • Týždeň pre budúcnosť bez zubného kazu.

          • V októbri, pri príležitosti Týždňa pre budúcnosť bez zubného kazu,absolvovali naši žiaci zaujímavú online hodinu pod záštitou Slovenskejkomory zubných lekárov. Získali nové poznatky o ústnom zdraví adôležitosti prevencie. Následne sa žiaci 1. stupňa zapojili do výtvarnejvýzvy - nakreslili, čo sa dozvedeli o zúbkoch a správnych zásadách ichčistenia. Najvydarenejšie práce boli zaslané do súťaže.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje