• Knižná šifra - Rozprávky o psíčkovi a mačičke

          • Prvá knižná šifra má svojich víťazov. Troch šťastlivcov dnes vyžrebovala pani Ľubica Kepštová, šéfredaktorka časopisu Slniečko. Sladkú odmenu si odniesli:

            • Ela Vojtušová (2. B),
            • Sofia Lušňáková (3. A),
            • Bronislava Poláčková (6. A).

            Výhercom blahoželáme a všetkých žiakov pozývame zapojiť sa do aprílovej knižnej šifry, ktorú zverejníme už čoskoro.

             

          • Vesmír očami detí

          • Naši talentovaní žiaci sa opäť zapojili do výtvarnej súťaže "Vesmír očami detí". Na hodinách výtvarnej výchovy ale aj vo voľnom čase vytvorili krásne práce. Najzaujímavejšie z nich boli zaslané do Krajskej hvezdárne v Žiline.

             

          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľ ZŠ s MŠ Oščadnica oznamuje, že dňa 31. 3. 2023 (piatok) udeľuje v zmysle §150 ods.5 zákona č.245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a so súhlasom zriaďovateľa  deťom MŠ a žiakom  riaditeľské voľno z organizačných dôvodov (Deň učiteľov).

             Mgr. František Klieštik, riaditeľ školy

          • Svetový deň vody

          • Svetový deň vody je deň oslavy vody a hlavne príležitosť dozvedieť sa viac o problémoch súvisiacich s vodou. Tento deň si pripomenuli aj žiaci 1. a 2. stupňa vrámci tematického vyučovania. 

          • Zápis do 1. ročníka ZŠ pre školský rok 2023/2024

          • Zákonní zástupcovia si na zápis prinesú rodný list dieťaťaobčianske preukazy rodičov na overenie údajov, vyplnenú prihlášku, v prípade špeciálnych potrieb dieťaťa správu z odborného vyšetrenia.

            1. Zápis prezenčnou formou (osobná prítomnosť zákonných zástupcov)

            zákonní zástupcovia si z webového sídla školy stiahnu tlačivo - (tlacivo_014_MSVVaS_SR.pdf), vytlačia, vyplnia, podpíšu obidvaja zákonní zástupcovia a doručia do školy v čase zápisu.

            V zmysle školského zákona sa vyžaduje na prihláške podpis oboch zákonných zástupcov.

            V prípade že:

                 a) zákonný zástupca nie je v kontakte s druhým zákonným zástupcom dieťaťa, vypíše čestné vyhláseniePriloha_č.1.docx

                 b)  zákonní zástupcovia sa dohodli, že všetky písomnosti týkajúce sa prijímania dieťaťa na základné vzdelávanie bude podpisovať  len jeden, vypíšu písomné vyhlásenie: Priloha_č.2.docx

             

            2. Zápis prostredníctvom elektronického podania – zákonný zástupca zadá osobné údaje do elektronickej schránky ZŠ s MŠ Oščadnica klikni elektronická prihláška alebo prostredníctvom elektronického dokumentu, ktorý je autorizovaný kvalifikovaným elektronickým podpisom. /www.slovensko.sk/

            Neoddeliteľnou súčasťou elektronickej prihlášky, ktorá je na webovom sídle našej stránky je aj tlačivo s podpismi oboch zákonných zástupcov: Priloha_č.3.docx

             

            O prijatí dieťaťa na základné vzdelávanie v školskom roku 2023/24 rozhodne riaditeľ školy do 15. júna 2023  podľa kritérií prijatia zverejnených na webovom sídle školy.

            V prípade, že dieťa bude pokračovať v šk. roku 2023/2024 v predprimárnom vzdelávaní v materskej škole, vydáva o tom rozhodnutie riaditeľ ZŠ, MŠ, ktorú dieťa v súčasnosti navštevuje (tzv. odklad povinnej školskej dochádzky).

             

            1. vyplniť elektronickú prihlášku 

            link: https://zsmsoscadnica.edupage.org/register/ na stránke školy

            od 08. marca 2023 do 31. marca 2023,

            Zápis sa uskutoční formou osobného stretnutia v ZŠsMŠ Oščadnica za účasti dieťaťa 5. apríla 2023.

            Zapisujú sa deti, ktoré do 31. augusta 2023 dovŕšia 6 rokov.

            Na zápis do 1. ročníka musia znovu prísť aj tie deti, ktoré mali v minulom školskom roku odklad povinnej školskej dochádzky.

            Výnimočné prijatie dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky.

            Na základné vzdelávanie možno výnimočne prijať dieťa, ktoré k 31. augustu 2023 (vrátane) nedovŕši šiesty rok veku, ak zákonný zástupca pri zápise predloží riaditeľovi školy súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia poradenstva a prevencie a súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast. Zákonný zástupca môže požiadať o prijatie dieťaťa na vzdelávanie v základnej škole aj v prípade, ak dieťa nedovŕši k 31. augustu 2023 (vrátane) šesť rokov veku a v školskom roku 2022/2023 neplnilo povinné predprimárne vzdelávanie.

            Pokračovanie v predprimárnom vzdelávaní

            (ODKLAD POVINNEJ ŠKOLSKEJ DOCHÁDZKY)

            Posúdenie školskej spôsobilosti v zariadeniach poradenstva a prevencie pred zápisom u detí, ktoré k 31. augustu 2023 (vrátane) dovŕšia najmenej šesť rokov veku nie je povinné.

            V prípade , že dieťa nespĺňa kritéria školskej zrelosti, tak školský zákon umožňuje požiadať materskú školu o pokračovanie plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole.

            K tejto žiadosti zákonný zástupca musí doložiť materskej škole aj:

            • písomný súhlas príslušného zariadenia poradenstva a prevencie
            • písomný súhlas všeobecného lekára pre deti a dorast
            • informovaný súhlas zákonného zástupcu alebo zástupcu zariadenia.

            (Aj takéto dieťa musíte zapísať do školy.)

             

            V prípade iných otázok sa informujte mailom na: zsmsoscadnica.nk1374@gmail.com

            alebo telefónnom čísle: 0911 822 443

             

          • Exkurzia SOŠ drevárska a stavebná v Krásne nad Kysucou.

          • 17.03.2023 sa žiaci 9.A triedy zúčastnili exkurzie v rámci technickej výchovy v SOŠ drevárskej a stavebnej v Krásne nad Kysucou. V dielňach si vyskúšali prácu s drevom, výrobu vtáčích búdok, svietnikov, stojanov. Videli ukážku práce na CNC stroji. Taktiež sa zúčastnili zaujímavej besedy o finančnej gramotnosti, ktorú im pripravili študenti SOŠ školy.

             

          • Ponožková výzva aj u nás v škole

          •  

            Ponožková výzva sa každoročne koná 21. marca a spája sa so Svetovým dňom Downovho syndrómu. 

            Tento deň sa na znak oslavy ľudskej jedinečnosti nosia dve rozdielne ponožky.
            Výzva je určená všetkým, ktorí chcú prejaviť solidaritu a podporiť ľudí s Downovým syndrómom.

            Zároveň rozširuje povedomie o tom, že ľudská individualita robí tento svet krajším, pestrejším a zaujímavejším.

             

             

          • 6. A a továreň na čokoládu

          • Ktorá čokoláda je najlepšia? Predsa tá, ktorú si vyrobíte sami! Naši šiestaci sa na hodine techniky pustili do sladkej výzvy. Varili, kontrolovali teplotu, odlievali, zdobili a výsledok skutočne stojí za to. Na domácu čokoládu sa môžu tešiť aj výhercovia knižnej šifry, ktorých vyžrebujeme vo štvrtok 30. 3. 2023. Za materiálne zabezpečenie a odbornú pomoc ďakujeme pani učiteľke Hamackovej.

          • TESTOVANIE 9 - Celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníkov ZŠ sa uskutoční dňa 22. marca 2023 (streda)

          • Testovanie žiakov sa uskutoční z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra (okrem škôl s vyučovacím jazykom maďarským), maďarský jazyk a literatúra (v školách s vyučovacím jazykom maďarským) a z predmetov slovenský jazyk a slovenská literatúra (v školách s vyučovacím jazykom maďarským), ukrajinský jazyk a literatúra (na školách s vyučovacím jazykom ukrajinským).

            Testovania sa zúčastnia všetci žiaci 9. ročníka ZŠ a 4. ročníka gymnázií s osemročným vzdelávacím programom vrátane žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, okrem žiakov vzdelávaných podľa vzdelávacích programov pre žiakov s mentálnym postihnutím.

            Informácie o Testovaní T9 sú zverejňované na https://www.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-9. 

            Testovanie sa uskutočňuje za účelom poskytnúť spätnú väzbu a komplexnejší obraz o testovaných predmetoch, ktorý môže pomôcť pri skvalitňovaní vzdelávania, objektívne porovnať výkony jednotlivých žiakov a poskytnúť im tak informáciu o ich výkone v testoch z jednotlivých predmetov, na základe výsledku v testovaní môže byť žiak prijatý na strednú školu bez prijímacej skúšky, (ak túto možnosť zaradí riaditeľ strednej školy do podmienok prijímacieho konania v súlade s § 65 ods. 5 školského zákona).

            Náhradné testovanie sa uskutoční 4 apríla 2023 (štvrtok) Je určené žiakom, ktorí sa z objektívnych dôvodov nemohli zúčastniť testovania v riadnom termíne.

            Povolené pomôcky: modré guľôčkové pero, kalkulačka(ktorá umožňuje základné počtové výkony a nedokáže vykresľovať grafy, zjednodušovať algebrické výrazy obsahujúce premenné, počítať korene) , rysovacie pomôcky (ceruzka, kružidlo, uhlomer, pravítko)

            Zakázané pomôcky: mobilné telefóny, smart hodinky, iné elektronické zariadenia mat.-fyz. tabuľky, výpisky, študijné materiály, učebnice a pod.

            Testovanie žiakov sa uskutoční z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra (okrem škôl s vyučovacím jazykom maďarským), maďarský jazyk a literatúra (v školách s vyučovacím jazykom maďarským) a z predmetov slovenský jazyk a slovenská literatúra (v školách s vyučovacím jazykom maďarským), ukrajinský jazyk a literatúra (na školách s vyučovacím jazykom ukrajinským).

            Testovania sa zúčastnia všetci žiaci 9. ročníka ZŠ a 4. ročníka gymnázií s osemročným vzdelávacím programom vrátane žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, okrem žiakov vzdelávaných podľa vzdelávacích programov pre žiakov s mentálnym postihnutím.

            Informácie o Testovaní T9 sú zverejňované  na: https://www.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-9. 

            Testovanie sa uskutočňuje za účelom poskytnúť spätnú väzbu a komplexnejší obraz o testovaných predmetoch, ktorý môže pomôcť pri skvalitňovaní vzdelávania, objektívne porovnať výkony jednotlivých žiakov a poskytnúť im tak informáciu o ich výkone v testoch z jednotlivých predmetov, na základe výsledku v testovaní môže byť žiak prijatý na strednú školu bez prijímacej skúšky, (ak túto možnosť zaradí riaditeľ strednej školy do podmienok prijímacieho konania v súlade s § 65 ods. 5 školského zákona).

            Náhradné testovanie sa uskutoční 4 apríla 2023 (štvrtok) Je určené žiakom, ktorí sa z objektívnych dôvodov nemohli zúčastniť testovania v riadnom termíne.

            Povolené pomôcky: modré guľôčkové pero, kalkulačka(ktorá umožňuje základné počtové výkony a nedokáže vykresľovať grafy, zjednodušovať algebrické výrazy obsahujúce premenné, počítať korene) rysovacie pomôcky (ceruzka, kružidlo, uhlomer, pravítko)

            Zakázané pomôcky: mobilné telefóny, smart hodinky, iné elektronické zariadenia mat.-fyz. tabuľky, výpisky, študijné materiály, učebnice a pod.

            Časový harmonogram

            Matematika –  certifikačný test

            08.00 – 08.10 h (10 minút)   – úvodné pokyny k testovaniu a rozdanie  odpoveďových hárkov z matematiky

            08.10 – 08.20 h (10 minút)    – rozdanie testov, oboznámenie sa s  testom

            08.20 – 09.50 h (90 minút)    administrácia testu z matematiky

            09.50 – 09.55 h (5 minút)      – zozbieranie testov a OH

            09.55 – 10.20 h (25 minút)    – prestávka

             

            Slovenský jazyk a literatúra  – certifikačný test

            10.20– 10.25 h (5 minút)         – úvodné pokyny k testovaniu a rozdanie OH zo slovenského jazyka a lit.

            10.25– 10.35 h (10 minút)       – rozdanie testov, oboznámenie sa s testom zo slov. jazyka

            10.35 – 11.45 h (70 minút)      administrácia testu zo slovenského jazyka a literatúry

            11.45 – 11.50 h (5 minút)        – zozbieranie testov a OH

            11.50                                       – koniec testovania  

            Mgr. Frntišek Klieštik, riaditeľ školy

          • Ilustrujem svoju obľúbenú knižku - vyhodnotenie súťaže


          • I tento rok zorganizovala Kysucká knižnica v Čadci pri príležitosti narodenia akademického maliara Miroslava Cipára výtvarnú súťaž „Ilustrujem svoju obľúbenú knižku“. Súťaž bola určená pre všetky deti, ktoré rady čítajú a kreslia. 16. marca sa následne uskutočnila slávnostná vernisáž na ktorej boli ocenené tie najkrajšie práce. Medzi nimi boli i výtvarné dielka našich dievčat – Nelky Jarabicovej (1.A), Klárky Targošovej (4.A), Lenky Škorvánkovej (4.A) a Tamarky Schlesingerovej (4.A). Dievčatám srdečne gratulujeme!

          • Pozri, kto číta! s Ľubicou Kepštovou

          • Program POZRI, KTO ČÍTA! pokračuje aj v druhom polroku. Naše pozvanie prijala Ľubica Kepštová, šéfredaktorka detského časopisu Slniečko. Na zaujímavý workshop sa môžu tešiť žiaci štvrtého, piateho a šiesteho ročníka.

          • Vážení rodičia a priaznivci ZŠ s MŠ Oščadnica 1374,

          • obraciame sa na Vás s prosbou o poukázanie 2% z Vašich už zaplatených daní pre potreby našej školy prostredníctvom nadácie Občianske združenie Škola deťom - združenie na podporu vzdelávania v Oščadnici .

            Tento príspevok neznamená pre Vás žiadne výdavky navyše. Ide o daň, ktorú by ste aj tak museli odviesť do štátneho rozpočtu. Tým, že sa rozhodnete určiť ako príjemcu 2% z Vašich daní naše občianske združenie, podporíte základnú školu aj materské školy a školský klub detí, kde chodia Vaše deti. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí.

            1. Ak si podávate daňové priznanie sami a rozhodnete sa darovať 2% z dane našej škole, je potrebné uviesť do daňového priznania (FO oddiel XII, PO oddiel VI) ako prijímateľa 2% z daní naše občianske združenie.

            Obchodné meno alebo názov: Občianske združenie Škola deťom- združenie na podporu vzdelávania v Oščadnici

            Identifikačné číslo (IČO/SID): 42054834

            1. Ak ste zamestnanec a ročné zúčtovanie dane robí za Vás zamestnávateľ/mzdová účtovníčka:
            • je potrebné doložiť na daňový úrad do 30.04.2023 dve tlačivá: Potvrdenie o zaplatení dane (vydá Vám ho na požiadanie zamestnávateľ) a Vyhlásenie o poukázaní dane (tlačivo sme posielali po deťoch a nájdete ho i na našej stránke Vyhlasenie2023.pdf​​​​​​​). 
            • tieto dve tlačivá môžete poslať poštou alebo doručiť na ktorýkoľvek daňový úrad osobne alebo ich pošlite do ZŠ s MŠ Oščadnica 1374 a my ich doručíme na daňový úrad za Vás.

            Ďakujeme Vám za Vašu podporu našej školy.

            Mgr. František Klieštik, riaditeľ školy
            Mgr. Jana Grajciarová, predsedníčka Rady školy
            Mgr. Václav Boček, predseda Rady rodičov a podpredseda Rady školy

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje